Přihlášení

  • Pěstování
  • Popis česneku
  • Odrůdy
  • Choroby a škůdci
  • Články
  • Diskuse: Černý česnek Zpět na diskusi

    Černý česnek

    11. 1. 2017 15:09 Zakladatel vlákna: Sankarsky
    Dobrý den pane Kozák,
    česnek konzumuji celý život, pokud to jde tak ten český ... a šmakuje mi. Nedávno jsem objevil jakousi asijskou variantu úpravy česneku, které se říká černý česnek. Zkoušel jste jej někdy vyrobit, ochutnal jste jej? Jaký máte na tuto úpravu názor? Děkuji
    11. 1. 2017 20:36 Jan Kozák
    Na Slovensku jsem jedl zelený med. Ale černý česnek neznám.
    12. 1. 2017 6:25 Jaromir Vyskala
    Cerny cesnek byl objeven v Korei.
    Dela se ve specialnich masinkach, pri urcite vlhkosti a teplote (60-75C), po dobu jednoho mesice. Cesnek projde v machince Maillardovou reakci a po triceti dnech vytahnete cerny cesnek.
    Cerny cesnek ma nizkou hladinu Allicinu, ale ma velke mnozstvi antioxidantu a sirovych slozek (zejmena s-allylcycteine). Vedci rikaji, ze cerny cesnek potlacuje cholesterol lepe a rychleji nez cersty cesnek. Rovnez jsem se docetl, ze nejaky Japonec po jednom tydny konzumace cerneho cesneku (0.5 hlavky denne), vylecil jeho Lupenku.
    Struktura tohoto cesneku je gumova, chut nasladla s prichuti sojove omacky a trochou octu.

    Kontakt E-mail, telefon, adresa

    Ing. Václav Kozák a Ing. Jan Kozák
    Chvojenec 75, 534 01 Holice
    IČO: 05439710
    Kontakt

    cesnek@cesnek.cz
    E-mail není určen k poradenství.
    Rádi Vám poradíme v diskusi.

    Obchodní podmínky
    Reklamační formulář

    Šlechtění česnekové sadby Grafika zpracována Odemne