Dobrý den,
můžete mi prosím poradit co mám z česnekem. Je to houbomilka nebo nějaká plíseň? Případně byhc pooprosil o radu co stím.
Děkuji
Jan Kozák
Ani houbomilka ani plíseň. Pokud Vás znepokojují nažloutlé listy, pak jde o fyziologickou poruchu způsobenou nedostatečným příjmem dusíku. Nemusí to však znamenat, že v půdě není dostatek dusíku v přijatelné formě, ale stresové faktory brání jeho příjmu. V současné době přichází v úvahu jako stresový faktor výrazné teplotní rozdíly. Někdy stačí přihnojení ledkem vápenatým (15,5 % N), určitě však pomůže listová výživa.
08.04.2025
Tomáš Kiszka
Děkuji za odpověď, měl jsme za to, že nedostatek dusíku je tekdy když listy žloutnou od špičky. Hnojil jsme ledkem už 2x po 14 dnech, zkusí mtedy přihnojit na list. Můžu přihnojit čistým Damem nebo ho musím namíchat s vodou? Děkuji
08.04.2025
Jan Kozák
DAM lze použít jednak neředěný, jednak řádně ředěný, tuším pětiprocentní.
Dotaz nebo odpověď je možné přidat po přihlášení.
Jan Kozák Tomáš Kiszka Jan Kozák
Zobrazit další témataŽlutý česnek
Zakladatel vlákna: Tomáš Kiszka | 07.04.2025Dobrý den,
můžete mi prosím poradit co mám z česnekem. Je to houbomilka nebo nějaká plíseň? Případně byhc pooprosil o radu co stím.
Děkuji
Ani houbomilka ani plíseň. Pokud Vás znepokojují nažloutlé listy, pak jde o fyziologickou poruchu způsobenou nedostatečným příjmem dusíku. Nemusí to však znamenat, že v půdě není dostatek dusíku v přijatelné formě, ale stresové faktory brání jeho příjmu. V současné době přichází v úvahu jako stresový faktor výrazné teplotní rozdíly. Někdy stačí přihnojení ledkem vápenatým (15,5 % N), určitě však pomůže listová výživa.
08.04.2025Děkuji za odpověď, měl jsme za to, že nedostatek dusíku je tekdy když listy žloutnou od špičky. Hnojil jsme ledkem už 2x po 14 dnech, zkusí mtedy přihnojit na list. Můžu přihnojit čistým Damem nebo ho musím namíchat s vodou? Děkuji
08.04.2025DAM lze použít jednak neředěný, jednak řádně ředěný, tuším pětiprocentní.
09.04.2025