Dobrý den, obrátila se na mě známá, zda bych jí pomohl rozluštit, co se stalo s jejím česnekem. Česnek pěstuje na chatě, kam jezdí zřídka .Ale ze zkušeností nabývá podezření, že soused špatně nese fakt, že má hezčí česnek a "pomohl" mu nějakou chemií. Dokážete to na základě fotek potvrdit / vyvrátit ? Ona sama česnek nehnojí ani nepoužívá herbicidy. Děkuji za odpověď.JS
Jan Kozák
Poškození herbicidem si troufám vyloučit. Ale vidím tam Fusarium v rozsahu, jaký jsem dosud neviděl, pouze jsem o něm slyšel při přednáškách Ing. Rota.
21.05.2025
Jiří S.
Dobrý den, Děkuji za radu- abych byl moudřejší- Fusárium jste poznal podle fialové části stonku? Děkuji.JS
Dotaz nebo odpověď je možné přidat po přihlášení.
Jan Kozák Jiří S. Jan Kozák
Zobrazit další témataIdentifikace vady- Bjetin
Zakladatel vlákna: Jiří S. | 20.05.2025Dobrý den, obrátila se na mě známá, zda bych jí pomohl rozluštit, co se stalo s jejím česnekem. Česnek pěstuje na chatě, kam jezdí zřídka .Ale ze zkušeností nabývá podezření, že soused špatně nese fakt, že má hezčí česnek a "pomohl" mu nějakou chemií. Dokážete to na základě fotek potvrdit / vyvrátit ? Ona sama česnek nehnojí ani nepoužívá herbicidy. Děkuji za odpověď.JS
Poškození herbicidem si troufám vyloučit. Ale vidím tam Fusarium v rozsahu, jaký jsem dosud neviděl, pouze jsem o něm slyšel při přednáškách Ing. Rota.
21.05.2025Dobrý den, Děkuji za radu- abych byl moudřejší- Fusárium jste poznal podle fialové části stonku? Děkuji.JS
22.05.2025Vadnoucí rostlina, fialový stonek, odumírající kořeny.
23.05.2025