Dobrý deň, po pár dňoch dažďov pri odburinovaní som vytiahol zopár hlavičiek cesnaku odrody Štepán, väčšina ma roztrhanú cibuľu ako pri prezretí, čo mi v tomto dátume nejde dohromady, sadzba bola ošetrená v Sulke no dalej bez postrekov, pôda je dosť napadnutá pírom, ktorý aj po odstránení pred vysadzbou znovu zaujal 1 miesto na danej ploche. Pôda ilovitá, miestami kamenistá. 2x hnojenie po vysadbe. Čo môže byť príčinou mäkkých stoniek nad hlavičkou a rozpadnutých cibúľ. Ďakujem za odpoved
Radim
Dobrý den,nechci nějak vrtat,ale vím,že p.Kozák nerad odpovídá na česneky od konkurence.Nic ve zlém.
12.06.2025
Tomáš Potoček
Pochopím, túto stránku som objavil až dnes a ako som listoval fórum tak som videl veľa dobrých rád, skúsil som sa spýtať odborníkov ako prvopestovatel. Narovinu s odrodou Štepán som na internete veľa nenašiel
No vidím to aj na posledný rok :)
Dotaz nebo odpověď je možné přidat po přihlášení.
Radim Tomáš Potoček
Zobrazit další témataŠkodca, pleseň?
Zakladatel vlákna: Tomáš Potoček | 12.06.2025Dobrý deň, po pár dňoch dažďov pri odburinovaní som vytiahol zopár hlavičiek cesnaku odrody Štepán, väčšina ma roztrhanú cibuľu ako pri prezretí, čo mi v tomto dátume nejde dohromady, sadzba bola ošetrená v Sulke no dalej bez postrekov, pôda je dosť napadnutá pírom, ktorý aj po odstránení pred vysadzbou znovu zaujal 1 miesto na danej ploche. Pôda ilovitá, miestami kamenistá. 2x hnojenie po vysadbe. Čo môže byť príčinou mäkkých stoniek nad hlavičkou a rozpadnutých cibúľ. Ďakujem za odpoved
Dobrý den,nechci nějak vrtat,ale vím,že p.Kozák nerad odpovídá na česneky od konkurence.Nic ve zlém.
12.06.2025Pochopím, túto stránku som objavil až dnes a ako som listoval fórum tak som videl veľa dobrých rád, skúsil som sa spýtať odborníkov ako prvopestovatel. Narovinu s odrodou Štepán som na internete veľa nenašiel
12.06.2025No vidím to aj na posledný rok :)