Diskuse

Dotaz nebo odpověď je možné přidat po přihlášení.

• Janko a rusinka

Zakladatel vlákna: Petr Odložil | 15.07.2025

Dobrý den chtěl jsem si objednat také rusinku a janka a jak zde vseci píší ve 3 ráno už nic nebylo škoda no nebylo by naškodu udělat nejakou před objednávku pro drobné pěstitele beru od vás každý rok ale předtím problem s česnekem nebyl až teď poslední 2 roky sem nestihl objednat dřív sem objednaval i v září nejhorší že to překupníci nakoupí a pak to kupujeme od nich za dráž

• Václav Kozák

Dobrý den, pane Odložile,
      pravdou je, že rok od roku je zboží vyprodané dříve. Což není dáno tím, že bychom snižovali produkci, nebo že bychom větším zákazníkům dávali přednost. Je to dáno tím, že čím dál více zákazníků čeká skutečně na okamžik zahájení příjmu objednávek a objednávají hned v prvních minutách. Snažíme se všem dát stejné podmínky, ať už velkým nebo menším zákazníkům. Jiný způsob předobjednávek by nedával příliš velký smysl. Pak by se naopak právem cítili podraženi větší zákazníci (které si nesmíme plést s "chamtivci", jsou to obvykle menší zemědělci, kteří dělají poctivou práci a sadbu též potřebují k tomu, aby se uživili, nebo to jsou zahrádkářští prodejci, kteří také určitou dobrou službu zákazníkům poskytují).
      Nicméně červencový termín příjmu objednávek není konečný. Jedná se o předobjednávky v termínu, kdy ještě česnek není zpracovaný, některý dokonce není ještě ani zcela sklizený. Tento termín je však důležitý právě pro větší odběratele, kteří už nyní potřebují plánovat, jaký materiál ze své sklizně mohou prodat a který si nechat pro další výsadbu. Menší pěstitelé mají výhodu, že pro ně se nakonec nějaký materiál vždycky najde. Sice ne vždy přesně konkrétní odrůda, ale snažíme se, aby všechny odrůdy, které uvádíme na trh byly natolik kvalitní, že s nimi budou zákazníci spokojeni. Druhou vlnu objednávek začínáme přijímat v době, kdy je veškerý materiál zpracován a víme přesně, kolik které odrůdy máme k dispozici. To bývá obvykle nejdříve po polovině srpna, ale průběžně přidáváme zboží na web celé září. V té době už obvykle velkopěstitelé objednávají jen výjimečně, proto zůstává drtivá většina materiálu menším zákazníkům a produkty zůstávají dostupné na webu i týdny, nikoliv jen hodiny, jako to bývá v první vlně. Nemusíte mít tedy obavu, předpokládá se, že stejně jako každý rok ještě bude v průběhu září poměrně široký sortiment k dispozici.

15.07.2025
      • Petr Odložil

Děkuji za odpověď ja chápu že je těžké vyhovět každému a vážím si vaší práce protože od vas je česnek vždy v perfektní kondici no nezbyde mi nic jineho než každý den sledovat jestli nepribude odruda janko a rusinka sice sem si už objednavku udělal objednal sem si 2 velké krabičky páč zam je jak janko tak rusinka tak vyzkouším i jine odrudy ale nejvic se mi osvědčila u nas rusinka a janko vždy krásné velké palice ještě jednou děkuji za odpověď a omlouvám se vím že je to těžké každému vyhovět přeji krásný den a úspěšnou sklizeň
        Děkuji Odložil

15.07.2025
    • Jan Petřík

Janko je k dispozici na Agrislatinice, Rusínku nemají.

16.07.2025
      • Petr Odložil

Děkuji za informaci už jsem objednal

17.07.2025
        • Jan Petřík

Loni jsem tam česnek původem od Kozáků koupil, letos taky. O půlnoci se nemíním s nikým u PC přetlačovat.

17.07.2025
Zobrazit další témata