Dobrý den, česnek namořený 2. hod. v Sulce. Přesto roste nepravidelně.Co mu schází? Druhá fotka jiné místo a tomu se daří. Jedná se o odrůdu Janko.Děkuji za odpoveď
Jan Kozák
Jedná-li se o stejnou sadbu. pak bude problém v zemi. Ale to bychom museli vidět i podzemní část rostliny a to v detailu. Takto mohu usuzovat třeba na Fusarium nebo velkého roztoče kořenohuba zhoubného.
16.04.2025
Věra Šuranska
Před sadbou sem použila dusíkaté vápno. Čtyři týdny před sadbou????
16.04.2025
Jan Kozák
A problém je ujasněný.
17.04.2025
Věra Šuranska
Můžete mi to prosím vysvětlit? Co jsem udělala špatně? Dusíkaté vápno je přeci na desinfekci půdy?
19.04.2025
Jan Kozák
Ve vlhké půdě se z dusíkatého vápna uvolňují kyanidy, což je biocid - zabíjí všechno živé. Po odvětrání je půda připravena k výsadbě. Čtyři týdny před výsadbou je krátká doba, proto proto mnohé rostliny uhynuly.
Dotaz nebo odpověď je možné přidat po přihlášení.
Jan Kozák Věra Šuranska Jan Kozák Věra Šuranska Jan Kozák
Zobrazit další témataČesnek
Zakladatel vlákna: Věra Šuranska | 15.04.2025Dobrý den, česnek namořený 2. hod. v Sulce. Přesto roste nepravidelně.Co mu schází? Druhá fotka jiné místo a tomu se daří. Jedná se o odrůdu Janko.Děkuji za odpoveď
Jedná-li se o stejnou sadbu. pak bude problém v zemi. Ale to bychom museli vidět i podzemní část rostliny a to v detailu. Takto mohu usuzovat třeba na Fusarium nebo velkého roztoče kořenohuba zhoubného.
16.04.2025Před sadbou sem použila dusíkaté vápno. Čtyři týdny před sadbou????
16.04.2025A problém je ujasněný.
17.04.2025Můžete mi to prosím vysvětlit? Co jsem udělala špatně? Dusíkaté vápno je přeci na desinfekci půdy?
19.04.2025Ve vlhké půdě se z dusíkatého vápna uvolňují kyanidy, což je biocid - zabíjí všechno živé. Po odvětrání je půda připravena k výsadbě. Čtyři týdny před výsadbou je krátká doba, proto proto mnohé rostliny uhynuly.
20.04.2025