Přihlášení

  • Pěstování
  • Popis česneku
  • Odrůdy
  • Choroby a škůdci
  • Články
  • Diskuse: Barva cibulí Zpět na diskusi

    Choroba?

    6. 7. 2022 13:40 Zakladatel vlákna: Lada Nováková
    Dobrý den,co by mohlo znamenat na nažloutlá/nahnědlá barva?
    Co je to?
    8. 7. 2022 20:31 Jan Kozák
    Nažloutlou barvu tam nevidím, hnědou ano. Běžně se s tím setkávám, ale příčinu neznám.

    Zbarvení slavinu

    9. 9. 2020 13:32 Zakladatel vlákna: Štěpán
    Dobrý den, pane Ing. Kozáku dnes jste mě dovezl sadbu, chci se zeptat proč slavin není tak fialový jak býval, byl jsem zvyklý na lepší zbarvení (výraznější).Děkuji za odpověď
    SlavinSlavin
    9. 9. 2020 14:06 Zdeněk Mácha
    Dobrý den pane Holečku. Letos jsem měl také některé cibule Slavinu méně zbarvené, ale to mi vůbec nevadí. Prostě to neřešim.  Přisuzuji to letošnímu počasí,kdy bylo hodně vody. Kde mi voda nestála, je krásně zbarvený, kde voda stála, tak je lehce fialový. Né každý rok je stejný
    9. 9. 2020 21:13 Jan Kozák
    Já nevím, ale všechen Slavin, který jsem letos viděl i u zahrádkářů, neměl vybarvení, na které jsme zvyklí. Tož asi vliv ročníku.

    Co jsem dostal?

    14. 7. 2020 20:09 Zakladatel vlákna: Jaromír Beneš
    Koupil jsem od Vás 4 odrůdy česneku,  ale nevím, co vlastně mám. Fialový úrodný mám jeden, ale to, co jsem dostal jako Slavin 2 s originální vinětou, jsem dnes vybral ze záhonu. Je čistě bílý, hezký. Za stejných podmínek dozrával o 14 dní později, než tři další před ním.  Nevím, co mám použít jako uživatelské jméno *** . Jsem přihlášen jako ***. Stále mi ten automat tvrdí, že uživatelské jméno mám špatné. Pomožte mi prosím.
    15. 7. 2020 0:16 Jan Kozák ml.
    Dobrý den. Slavin II může mít v závislosti na konkrétních pěstebních podmínkách méně výraznou kresbu či zbarvení. (Možná někdo zkušenější doplní, čím je to způsobené; já to nevím.)

    Odrůdy, které jste si objednal, najdete, když nahoře kliknete na „Uživatel“ a poté „Moje objednávky“. Tam budete mít vypsané všechny objednávky na vaši e-mailovou adresu. Bez ohledu na to, zda jste při objednávání byl přihlášen, nebo ne. Systém vám dokonce vypíše i objednávky, které jste uskutečnil před tím, než jste se registroval.
    Ověřoval jsem přihlašovací systém, a nezdá se mi, že by tam byla chyba. Při přihlášení zřejmě uživatelské jméno obsahovalo překlep. Možná tečku nebo mezeru navíc. Při přihlašování nezáleží na tom, zda je použito uživatelské jméno nebo e-mailová adresa; dojde k přihlášení ke stejnému účtu.
    15. 7. 2020 12:02 Jana Pastorkova
    Taky mi nešlo přihlásit , až jsem napsala jméno i příjmení, tak to šlo. Asi by tam mělo být ,, uživatelské jméno a příjmení"
    16. 7. 2020 12:51 Jan Kozák ml.
    Při přihlašování lze použít buď uživatelské jméno a heslo, nebo e-mailovou adresu a heslo. Příjmení by se využilo, pouze pokud by bylo zvoleno jako uživatelské jméno (přihlašovací jméno, nick, username označuje totéž). V takém případě by bylo nutno uživatelské jméno napsat celé.
    20. 7. 2020 13:18 Vaclav Kavka
    Zdá se, že už toto téme někdo studoval:

    "Low-temperature conditioning of garlic "seed" cloves accelerated the development of the crop cycle, decreased plant growth, and increased the synthesis of phenolic compounds and anthocyanins in the outer scale leaves of the bulbs at harvest time, leading to 3-fold content increase compared with those conditioned at room temperature. Cold conditioning of "seed" cloves also altered the anthocyanin profile during bulb development and at harvest. Two new anthocyanins are reported for the first time in garlic. The high phenolics and anthocyanin
    contents in bulbs of plants generated from "seed" cloves conditioned at
    5 °C for 5 weeks were preceded by overexpression of some putative
    genes of the phenolic metabolism [6-fold for phenylalanine ammonia lyase
    (PAL)] and anthocyanin synthesis [1-fold for UDP-sugar:flavonoid 3-O-glycosyltransferase (UFGT)] compared with those conditioned at room temperature."
    15. 7. 2020 20:38 Jan Kozák
    Doplním něco k té barvě. V době sklizně česnek ještě nemá své typické vybarvení, ale dočkáte se ho po usušení.

    Kontakt E-mail, telefon, adresa

    Ing. Václav Kozák a Ing. Jan Kozák
    Chvojenec 75, 534 01 Holice
    IČO: 05439710
    Kontakt

    cesnek@cesnek.cz
    E-mail není určen k poradenství.
    Rádi Vám poradíme v diskusi.

    Obchodní podmínky
    Reklamační formulář

    Šlechtění česnekové sadby Grafika zpracována Odemne